Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümünden Doç. Dr. Hüseyin Yaşar, Arş. Gör. Erdem Akın ve Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreteri Abdurrezzak Çelik’in Siirt Halk Anlatıları I adlı kitapları yayımlandı.

Doç. Dr. Hüseyin Yaşar, Arş. Gör. Erdem Akın ve Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreteri Abdurrezzak Çelik’in Siirt Halk Anlatıları I adlı kitapları yayımlandı.

Doç. Dr. Hüseyin YAŞAR’ın yürütücülüğünü yaptığı proje sonucu yazılan kitap, Siirt’in sözlü kültürüne ait halk hikâyelerinden ve masallarından oluşur. Önemli bir ihtiyaca cevap veren bu eser, bu alanda yayımlanan ilk kitaptır. Kitapta 62 hikâye veya anlatı vardır. Her hikâyenin önce Türkçelerine sonra da Arapçalarına yer verilmiştir.

Üniversite, bulunduğu şehrin sanayisini kalkındırması gibi bir görevi olduğu gibi kültürel gelişimine de katkıda bulunması gerekir. Bu da ancak halk ile üniversite arasındaki bağın güçlendirilmesi ile olur. Siirt Halk Anlatıları I bu anlamda üniversite ile Siirt halkı arasındaki bağını güçlendirecektir.

Kitap, kitapyurdu.com, idefix.com, pandora.com gibi internet alışveriş sitelerinden satışa sunuldu ve ilk baskısı sona erdi. İkinci baskısı için çalışmalar devam etmektedir.

Arş. Gör. HALAT AKIN (0484) 254-2073 / 2692
Fen Edebiyat Fakültesi
18 Mart 2019