Eğitim Fakültesi Öncülüğünde Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Gaziler, Çocuklar ve Ailelerin Yoğun İlgileri İle Düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesinin öncülüğünde, Genç Girişimciler Topluluğu ile Vatan Sevdalıları Topluluğunun katkılarıyla Siirt Üniversitesi Merkez Konferans Salonunda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Öğrenciler ve vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri MEMDUHOĞLU, Çanakkale zaferini eğitim perspektifinden değerlendirdi. Memduhoğlu konuşmasında okullarda işlenen her dersin, öğrencilere vatan aşkını, millet sevgisini, iman ve ümmet bilincini kazandırarak Çanakkale ruhunu canlı tutması gerektiğini belirterek “öğretmen adaylarımızı bu ruhla yetiştirmek arzu ve kararlılığındayız” dedi. 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN ise konuşmasında, Çanakkale Zaferinin olmuş bitmiş, sıradan bir hadise olarak tarih kitaplarında yer alacak basit bir vaka olmadığını belirtti. Rektör Erman, Çanakkale Ruhu’nun nesilden nesile aktarılarak sürekli canlı tutulması gerektiğine vurgu yaparak günümüzde de bu ruha sahip olmanın önemine değindi. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer DEMİRBAĞ, dinleyenlere duygulu anlar yaşatan, Mehmet Akif ERSOY eksenli bir Çanakkale Zaferi söyleşisi gerçekleştirdi. 

Programa katılan bir gazimizin konuşmasının yanı sıra Çanakkale türküleri ve şiir dinletisi ile 80. Yıl İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin gösterisi seyircilerden büyük bir ilgi gördü. Ailelerin yoğun ilgi gösterdikleri program Dekanımızın kuş seslerinin olmadığı bir orman, cemaati olmayan bir camii'nin olmayacağı gibi çocuk seslerinin olmadığı bir toplum da düşünülemez sözleri ile tamamlandı.

Eğitim Fakültesi
20 Mart 2019