Öğrencilerimiz TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasından Üç Ödülle Döndü

Üniversitemiz ön lisans ve lisans öğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan öğrencilerin, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen   2238-Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasından üç ayrı ödülle döndü.

Yarışmada öğrencilerimizin gerçekleştirdiği projelerle ile kazandıkları ödüller;

Danışmanlığını Veteriner fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Gülşah Akgül'ün yaptığı yürütücülüğünü  ise  veteriner fakültesi öğrencilerinden Yağmur Özyürek ve Ahmet Erdeğer'in yaptığı  “ Minik Ellerinle Patime Dokun” isimli proje, TÜBİTAK 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Sosyal Girişimcilik Kategorisinde bölge sergisinde 3. Ödülü aldı.

Danışmanlığını Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu’nun yürütücülüğünü  ise öğrencilerimiz Şilan Gök, Kübranur Akbay, Eyüp Can Dabakoğlu yaptığı “Sürülebilir Kakaolu Kremanın Siirt Fıstıklı ve Bademli Çeşitlerinin Geliştirilmesi” adlı proje TÜBİTAK 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Temel Sektörler Kategorisi bölge sergisinde 3. Ödülü aldı.

Danışmanlığını Doç. Dr. Nevzat Konar’ın yürütücülüğünü  ise öğrencilerimiz Muammer İshak Aydemir, Ebru Barlık, Saliha Ekinci’nin yaptığı “Geleneksel Olarak Üretilen Cevizli Sucuğun Endüstriyel Olarak Üretimi ” adlı proje TÜBİTAK 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Temel Sektörler Kategorisi bölge sergisinde 1. Ödülü alarak  Ankara’da gerçekleştirilecek final sergisine katılmaya hak kazandı.

 

Öğrencileri makamında kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman ödül kazanan öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.


GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
7 Kasım 2018